Participació ciutadana

ESPAI OBERT A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

Un espai obert per tal de progressar i millorar el nostre municipi entre tots.
Us convidem a la utilització d’aquest espai.
Gràcies per la vostra col·laboració!

A través del formularis de queixes i suggeriments ens podeu fer arribar les vostres propostes, suggeriments o crítiques en relació a diferents temes, només cal ens indiqueu el tema a tractar i l’exposició que ens vulgueu fer:

També podeu fer arribar els vostres comentaris als/les Regidors/es o Alcaldia a través del mateix formulari, indicant el nom del regidor/a.

 

REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE L'AJUNTAMENT DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ

En aquest apartat podeu consultar tota la informació relativa al Reglament Municipal de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Descarrega el document en el següent ENLLAÇ

ALTRES MECANISMES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà no disposa de cap consell territorial ni consell ciutadà, així com de cap taula de participació ciutadana. 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2020

En Junta de Govern Local de 20 de febrer de 2020 es van aprovar les bases generals reguladores dels pressupostos participatius de Sant Hipòlit de Voltregà, que tenen per objecte regular el procés d’elaboració i execució dels
pressupostos participatius per l'anualitat 2020. 

El pressupost municipal de Sant Hipòlit de Voltregà per l’any 2020 preveu una partida pressupostària per valor de 15.000 euros, IVA inclòs, per tal que els veïns i veïnes puguin proposar i definir quin destí donar a aquests recursos, de conformitat amb la normativa legal reguladora vigent i la prevista en aquest propi document.

La idea és inciar el procés durant el mes març, d'acord amb l'article 6è de les bases generals aprovades i que es votin les opcions a finals del mes de juny, cosa que ha de permetre executar les accions seleccionades durant el darrer trimestre de 2020. 

PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2020

La participació ciutadana és un dret i una obligació dels governs locals, però sobretot és una oportunitat per fomentar una societat més democràtica, cohesionada i implicada en els afers públics. És l’instrument de planificació amb el que es dota el govern per tal d’orientar les polítiques de participació ciutadana del municipi i reflexa la clara voluntat d’implementar noves vies de participació i relació amb la ciutadania. Per tant, és el full de ruta de referència pel que fa a l’organització i sistematització de canals, espais i processos que incorporen la participació ciutadana.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà ha elaborat un Pla de Participació ciutadana que ha de permetre el bon funcionament dels mecanismes i processos participatius que es contemplin de manera global així com esdevenir una guia de cara als processos participatius a executar durant l'exercici 2020. Consulta el Pla de Participació íntegre: 

DECÀLEG DE LES BONES PRÀCTIQUES DE LA COMUNICACIÓ PÚBLICA LOCAL A CATALUNYA

Des de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà es treballa per promoure la informació pública per a la participació ciutadana, seguint les directrius del Decàleg de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, el qual va ser aprovat en la Junta de Govern Local el passat dia 27 de Gener de 2014.


Podeu consultar el Decàleg aquí.

Notícies

 • 20 de desembre de 2021 Resum dels actes solidaris per La Marató Actes La Marató

  Un total de 530€ van ser les aportacions recaptades al Concert Solidari de l'Escola Municipal de Música i al Circuit Solidari de La Marató de TV3 per la Salut Mental, d'ahir diumenge dia 19 de desembre.

  Moltíssimes gràcies a tots els veïns i veïnes per la vostra solidaritat i també a les empreses que han col·laborat per aquesta bona causa! 

 • 27 d'agost de 2021 Salutació de l'alcalde per la Festa Major de Sant Hipòlit de Voltregà Salutació

  Benvolguts veïns i benvolgudes veïnes,

  Teniu a les vostres mans el programa de la Festa Major 2021 de Sant Hipòlit de Voltregà. Ha estat difícil arribar fins aquí i segurament, no és la Festa Major que tots nosaltres voldríem a causa de les normatives i mesures sanitàries dictades en cada moment. Tot i així, el més important és que aquest any en podem tornar a gaudir. Diuen que en aquesta vida tothom és prescindible i segurament, individualment, tots ho som. El que queda clar que és imprescindible són totes les persones que fan possible que any rere any puguem celebrar la Festa Major i a les quals mai ens cansarem d’agrair prou la seva tasca. És precisament el conjunt de totes aquestes persones de diferents edats, procedències, idees i pensaments que amb el seu esforç, temps i enginy permeten que tots nosaltres puguem gaudir de la nostra festa per excel·lència. Gràcies al regidor de cultura. Gràcies als treballadors municipals.

  Gràcies a tots vosaltres per convertir la Festa Major en una festa viva i única. I, sobretot, gràcies Comissió de Festes perquè malgrat les adversitats, hi sou sempre. Desitgem que la Festa Major torni a ser aquella setmana màgica de retrobar-nos amb els nostres. Desitgem que la Festa Major torni a ser aquella setmana d’alegria i somriures, encara que siguin darrere les mascaretes.

  Desitgem que la Festa Major torni a ser aquella setmana de gaudir del nostre municipi amb seny i responsabilitat. Desitgem que la Festa Major torni a ser aquella setmana de sentir-nos orgullosos de ser de Sant Hipòlit.
   

  Bona Festa Major i Visca Sant Hipòlit i la seva gent!
  Gerard Sancho i Vilalta
  Alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà

   

 • 18 de juny de 2021 Resultats de l'escrutini en la fase de votació dels pressupostos participatius Fase de Votacions finalitzada

  Enguany s'han celebrat els primers pressupostos participatius de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, els quals han tingut molt bona rebuda. S'han presentat un total de 34 propostes de les quals 20 han passat a la fase final de votació.

  Hem rebut un total 327 vots, xifra que pel cens del municipi és molt esperançadora. Ha estat tot un èxit de participació.  Volem donar les GRÀCIES a totes les persones que tant en la fase de presentació de les propostes com en la fase de votació han format part del procés i creuen que és possible aconseguir un municipi millor.

  Els resultats de l'escrutini han donat com a proposta guanyadora al "Redisseny del pati de l'escola Voltregà, per fer-lo més sostenible, inclusiu i compartit amb el poble, de l'AFA Voltregà". Aquesta proposta s'executarà a partir del segon semestre de l'any.

  Després dels 327 vots, entenem les 327 necessitats i inquietuds que de ben segur tindrem present en un futur.

Darrera actualització: 28.02.2020 | 10:23