Igualtat

MUNICIPI FEMINISTA

Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

Des de l'Ajuntament i l'àrea d'Igualtat ens hem adherit al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci promogut per la Generalitat de Catalunya. En aquesta línia compartim la campanya #NOENPASSEMNIUNA.

Feminisme i LGTBI

Sant Hipòlit de Voltregà, orgullós i respectuós amb la diversitat sexual i de gènere

Treballem per assolir l’equitat entre dones i homes i lluitem contra les desigualtats de gènere, les violències i discriminacions que afecten les dones i ens encarreguem de promoure-ho al nostre municipi.

Dins d’aquesta àrea treballem per garantir els drets de les persones LGTBI i eradicar l’homofòbia,la bifòbia i la transfòbia, ja que som coneixedors de la desigualtat que encara viuen lesbianes,gais,bisexuals,transgèneres i intersexuals.

L’objectiu és acabar amb les discriminacions causades pel sexisme a totes les àrees de la nostra vida quotidiana, com ara l’esport, la feina, l’escola, la cultura....i incorporar la mirada de la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit social,sanitai,laboral,educatiu,cultural o comunicatiu.

Portem a terme diferents accions per defensar i visualitzar el col.lectiu i les seves realitats.

Dies Internacionals

19 de febrer: Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia al Futbol

31 de març: Dia Per a la Visibilitat Trans

26 d'abril: Dia de la Visibilitat Lèsbica

17 de maig: Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Intersexofòbia

28 de juny: Dia per l'Alliberament LGTBI+

23 de setembre: Dia de la Visibilitat Bisexual

24 d'octubre: Dia Internacional d'acció per la Despatologització Trans

26 d'octubre: Dia de la Visibilitat Intersexual

ESPAI DONA I COL.LECTIU LGTBI ALLIBERA’T

En aquest mandat hem creat Allibera’t,un espai de trobada per a fer diverses activitats, xerrades,trobades,cursets....per a dones i el col.lectiu lgtbi del nostre pobleviv que es troba situat a la llar.

Un dels cursos que hi vam implantar va ser un curs d’autodefensa que va tenir molt d’ èxit i que esperem poder tornar a repetir.

A Sant Hipòlit estimem com volem!

Notícies

 • 28 de desembre de 2021 Arrenca amb il·lusió el Sanhijoc i el Sanhijov@ Sanhijoc i Sanhijove

  Ja ha començat el Sanhijoc, on els infants poden gaudir de jocs i activitats diverses: de circ, maquillatge, zona d'inflables, ludoteca i tallers.

  Es fan torns d'una hora per garantir l'aforament.  Cal reservar l'hora desitjada al web wwww.culturashv.cat

  Paral·lelament, ahir al Sanhijov@els més decidits van desmostrar les seves habilitats al circuit de Làsertag als jardins de La Pista.
  Avui podran gaudir del circuit de Segway i demà dimecres dels Quads. Recodreu: preu 3€ a taquilla.

 • 12 de novembre de 2021 Programació NOVEMBRE LILA!  NOVEMBRE LILA

  Presentem la programació d'activitats del NOVEMBRE LILA! 
  Un conjunt d'activitats que es desenvolupen al voltant del 25N, dia internacional contra la violència envers les dones.♀️ Un programa amb visió de gènere per remoure consciències i fomentar una societat més igualitària!


  Hi haurà activitats per a tots els públics!


  Cal fer reserva a www.culturashv.cat

 • 12 de novembre de 2021 Entreguem material per fomentar la coeducació de gènere a l'Escola Voltregà i a la Biblioteca Llibres i jocs

  Des de la Regidoria d'Igualtat hem fet entrega de 19 llibres amb perspectiva de gènere i LGTBI a la biblioteca municipal, amb l'objectiu d'oferir eines i recursos a la ciutadania per avançar cap a una societat diversa, justa i igualitària. Podreu trobar aquests exemplars i molts més a la Biblioteca Marquès de Ramisa, on s'ha creat un espai propi per a llibres d'aquesta temàtica. Hi podràs trobar novel·la, assaig, il·lustració, contes infantils, etcètera.

  També hem fet entrega a de tres lots de jocs per treballar la coeducació de gènere a  l'Escola Voltregà. Hi ha jocs per reflexionar entorn les emocions, per trencar amb els estereotips o per conèixer dones que han fet història!

  Fem de l'educació i del joc una eina transformadora per aconseguir la igualtat real!

Darrera actualització: 24.09.2020 | 10:09