Gossos

Campanya de civisme i sensibilització contra les caques i pipins dels gossos


Des de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, posem en marxa una campanya de civisme i sensibilització contra les caques i els pipins de gossos als parcs i carres del nostre municipi: “Recull la caca del teu gos i passa aigua als pipins. És cosa Teva!”. Per un Sant Hipòlit, net i polit!

La presència d’excrements i pipins a la via pública és una queixa constant i un problema de salubritat pública, higiene i estètica que costa molts diners en la neteja diària de parcs i carrers.

La regidora de Salut Pública, Montse Moraleda, destaca que: “Volem conscienciar als propietaris/es dels gossos l’obligació de recollir els excrements i passar aigua als pipins, com a norma bàsica de convivència entre el veïnat, però també volem agrair als propietaris/es de gossos que fan les coses bé i s’esforcen per mantenir el poble net”.

Aquesta campanya comptarà amb l’entrega d’ampolles neteja pipins pels gossos (només per a gossos censats al municipi) i que els propietaris podran passar a recollir a l’Ajuntament fins a fi d’existències.

A més, es reforçarà amb la col·locació de cartells als parcs, places i carrers del municipi i també es publicarà a les xarxes socials

Paral·lelament a la campanya, s'instal·larà un nou pipicà ubicat al Torrent de Mitjavila, aconseguint així una nova zona reservada perquè els gossos hi puguin fer les seves necessitats, córrer i jugar lliurement.

Cal recordar que un pipicà és un espai on  es permet que els gossos vagin deslligats, excepte els potencialment perillosos i també permet la interacció i relació social entre els gossos i les persones propietàries.

IMPORTANT! És obligatori recollir les caques dels gossos i passar aigua als pipins, per qüestions d'higiene i salut.

D’acord amb l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana (BOP 7-02-2011), es poden imposar sancions que oscil·len entre 100€ fins a un màxim de 750€.

Alhora recordar que és obligatori tenir censats els animals domèstics en el registre municipal.

 

 

Darrera actualització: 3.04.2024 | 12:43
Darrera actualització: 3.04.2024 | 12:43