Participació ciutadana

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

En Junta de Govern Local de 20 de febrer de 2020 es van aprovar les bases generals reguladores dels pressupostos participatius de Sant Hipòlit de Voltregà, que tenen per objecte regular el procés d’elaboració i execució dels
pressupostos participatius per l'anualitat.

El pressupost municipal de Sant Hipòlit de Voltregà preveu una partida pressupostària per valor de 15.000 euros, IVA inclòs, per tal que els veïns i veïnes puguin proposar i definir quin destí donar a aquests recursos, de conformitat amb la normativa legal reguladora vigent i la prevista en aquest propi document.

La idea és inciar el procés durant el mes març, d'acord amb l'article 6è de les bases generals aprovades i que es votin les opcions a finals del mes de juny, cosa que ha de permetre executar les accions seleccionades durant el darrer trimestre.

NOVA EDICIÓ PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2022

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana ens plau anunciar-vos que un any més tornem a posar en marxa un procés participatiu en el qual els veïns i veïnes del municipi sereu convidats a participar de forma activa, ja sigui presentant propostes de millora i inversió i/o posteriorment votant-les.

Enguany, l'import total és divideix en 3 categories, de manera que al final del procés hi haurà 3 propostes guanyadores:

 • Categoria A: projectes d’inversió de fins a 9.000€
 • Categoria B: projectes d’inversió de fins a 4.000€
 • Categoria C: projectes d’inversió de fins a 2.000€ 

Per a més informació vine a la sessió informativa: Dijous 31 de març, a les 20 h a l'Auditori  Cor la Veu de Voltregà.

Presenta la teva proposta a partir del 4 d'abril i fins a l'1 de maig.

Consulta les Bases i/o formulari de presentació de propostes

Ves a la plataforma participa i decidim i participa:

https://participa311-santhipolitdevoltrega.diba.cat/

ESPAI OBERT A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

Un espai obert per tal de progressar i millorar el nostre municipi entre tots.
Us convidem a la utilització d’aquest espai.
Gràcies per la vostra col·laboració!

A través del formularis de queixes i suggeriments ens podeu fer arribar les vostres propostes, suggeriments o crítiques en relació a diferents temes, només cal ens indiqueu el tema a tractar i l’exposició que ens vulgueu fer:

També podeu fer arribar els vostres comentaris als/les Regidors/es o Alcaldia a través del mateix formulari, indicant el nom del regidor/a.

 

REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE L'AJUNTAMENT DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ

En aquest apartat podeu consultar tota la informació relativa al Reglament Municipal de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Descarrega el document en el següent ENLLAÇ

ALTRES MECANISMES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà no disposa de cap consell territorial ni consell ciutadà, així com de cap taula de participació ciutadana. 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2020

La participació ciutadana és un dret i una obligació dels governs locals, però sobretot és una oportunitat per fomentar una societat més democràtica, cohesionada i implicada en els afers públics. És l’instrument de planificació amb el que es dota el govern per tal d’orientar les polítiques de participació ciutadana del municipi i reflexa la clara voluntat d’implementar noves vies de participació i relació amb la ciutadania. Per tant, és el full de ruta de referència pel que fa a l’organització i sistematització de canals, espais i processos que incorporen la participació ciutadana.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà ha elaborat un Pla de Participació ciutadana que ha de permetre el bon funcionament dels mecanismes i processos participatius que es contemplin de manera global així com esdevenir una guia de cara als processos participatius a executar durant l'exercici 2020. Consulta el Pla de Participació íntegre: 

DECÀLEG DE LES BONES PRÀCTIQUES DE LA COMUNICACIÓ PÚBLICA LOCAL A CATALUNYA

Des de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà es treballa per promoure la informació pública per a la participació ciutadana, seguint les directrius del Decàleg de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, el qual va ser aprovat en la Junta de Govern Local el passat dia 27 de Gener de 2014.


Podeu consultar el Decàleg aquí.

Documents

Vídeo - Àudio

Notícies

 • 17 de maig de 2023 Inaugurat el Cafè del Mallol Cafè del Mallol
  Ahir dimarts va tenir lloc la inauguració del Cafè del Mallol.
  Durant el vespre van ser moltes les persones i entitats que s'hi van apropar.
 • 13 d'abril de 2023 Presentem la tercera edició dels Pressupostos Participatius 2023 Pressupostos Participatius

  Des de la Regidoria de Participació Ciutadana us comuniquem que per tercer any consecutiu, posem a disposició dels veïns i veïnes del municipi un procés participatiu en el qual esteu convidats a participar de forma activa, ja sigui presentant propostes de millora i inversió i/o posteriorment votant-les.

 • 30 de març de 2023 Torna la campanya “A l’abril cada paraula val per mil” A l’abril cada paraula val per mil

  Comença l'onzena edició de la campanya lingüística "A l'abril cada paraula val per mil" a Osona. L'objectiu és fer visible la llengua al carrer i als establiments comercials durant el mes d'abril, mitjançant un concurs didàctic, destacant unes curiositats lingüístiques en uns cartells que s'exposaran en llocs visibles als comerços. La riquesa de la nostra llengua acompanyada d'un fons de flors són els ingredients que apleguem en aquests cartells i que volen destacar petits tresors, com és el cas de les frases fetes.

Activitats

Darrera actualització: 08.06.2022 | 13:19