Participació ciutadana

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS


En Junta de Govern Local de 20 de febrer de 2020 es van aprovar les bases generals reguladores dels pressupostos participatius de Sant Hipòlit de Voltregà, que tenen per objecte regular el procés d’elaboració i execució dels
pressupostos participatius per l'anualitat.

El pressupost municipal de Sant Hipòlit de Voltregà preveu una partida pressupostària per valor de 15.000 euros, IVA inclòs, per tal que els veïns i veïnes puguin proposar i definir quin destí donar a aquests recursos, de conformitat amb la normativa legal reguladora vigent i la prevista en aquest propi document.

La idea és inciar el procés durant el mes març, d'acord amb l'article 6è de les bases generals aprovades i que es votin les opcions a finals del mes de juny, cosa que ha de permetre executar les accions seleccionades durant el darrer trimestre.

NOVA EDICIÓ PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2023


Des de la Regidoria de Participació Ciutadana ens plau anunciar-vos que un any més tornem a posar en marxa un procés participatiu en el qual els veïns i veïnes del municipi sereu convidats a participar de forma activa, ja sigui presentant propostes de millora i inversió i/o posteriorment votant-les.

Enguany, l'import total és divideix en 3 categories, de manera que al final del procés hi haurà 3 propostes guanyadores:

  • Categoria A: projectes d’inversió PER A ENTITATS fins a 9.000€
  • Categoria B: projectes d’inversió INDIVIDUAL fins a 4.000€
  • Categoria C: projectes d’inversió INDIVIDUAL fins a 2.000€ 

Consulta les Bases i/o formulari de presentació de propostes

Butlleta de votació 2023

Ves a la plataforma participa i decidim i participa:

https://participa311-santhipolitdevoltrega.diba.cat/

ESPAI OBERT A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA


 

Un espai obert per tal de progressar i millorar el nostre municipi entre tots.
Us convidem a la utilització d’aquest espai.
Gràcies per la vostra col·laboració!

A través del formularis de queixes i suggeriments ens podeu fer arribar les vostres propostes, suggeriments o crítiques en relació a diferents temes, només cal ens indiqueu el tema a tractar i l’exposició que ens vulgueu fer:

També podeu fer arribar els vostres comentaris als/les Regidors/es o Alcaldia a través del mateix formulari, indicant el nom del regidor/a.

 

REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE L'AJUNTAMENT DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ


En aquest apartat podeu consultar tota la informació relativa al Reglament Municipal de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Descarrega el document en el següent ENLLAÇ

ALTRES MECANISMES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA


L'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà no disposa de cap consell territorial ni consell ciutadà, així com de cap taula de participació ciutadana. 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA


PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2020


La participació ciutadana és un dret i una obligació dels governs locals, però sobretot és una oportunitat per fomentar una societat més democràtica, cohesionada i implicada en els afers públics. És l’instrument de planificació amb el que es dota el govern per tal d’orientar les polítiques de participació ciutadana del municipi i reflexa la clara voluntat d’implementar noves vies de participació i relació amb la ciutadania. Per tant, és el full de ruta de referència pel que fa a l’organització i sistematització de canals, espais i processos que incorporen la participació ciutadana.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà ha elaborat un Pla de Participació ciutadana que ha de permetre el bon funcionament dels mecanismes i processos participatius que es contemplin de manera global així com esdevenir una guia de cara als processos participatius a executar durant l'exercici 2020. Consulta el Pla de Participació íntegre: 

DECÀLEG DE LES BONES PRÀCTIQUES DE LA COMUNICACIÓ PÚBLICA LOCAL A CATALUNYA


Des de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà es treballa per promoure la informació pública per a la participació ciutadana, seguint les directrius del Decàleg de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, el qual va ser aprovat en la Junta de Govern Local el passat dia 27 de Gener de 2014.


Podeu consultar el Decàleg aquí.

Documents

Enllaços

Vídeo - Àudio

Notícies

Activitats

Darrera actualització: 7.06.2023 | 13:39