Què és una Comunitat?

Què és una Comunitat?

És una forma jurídica, establerta per la Generalitat de Catalunya, pensada per a municipis que han de gestionar serveis conjuntament per gestionar els serveis públics d’una manera racional que permeti una millor optimització dels recursos públics. La única condició de la comunitat és tenir la voluntat d’unir esforços i treballar conjuntament per a un mateix objectiu.

Molts d’aquest serveis es presten a un i altre municipi, provocant duplicar la despesa d’aquests. Aquests serveis comuns exigeixen una planificació i una coordinació que permeti optimitzar tant els recursos tècnics com els econòmics.

Beneficis d’una comunitat

És una eina de gestió que ens ha de permetre ordenar els serveis conjunts i coordinant-los i el més important, optar a línies de subvencions que tant des de la Generalitat de Catalunya com des de la Diputació de Barcelona estan destinades a les Comunitats, a banda dels ingressos que des del fons de cooperació municipal es destinen també, a les Comunitats. I ara serà possible demanar, des de tres bandes, des dels dos Ajuntaments i des de la Comunitat.

Darrera actualització: 13.04.2015 | 12:41
Darrera actualització: 13.04.2015 | 12:41