Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

Divendres, 15 de març de 2024

Avui és el Dia Mundial de les Persones Consumidores i volem reivindicar el consum local i de proximitat com un consum responsable, conscient i sostenible que genera una acció transformadora a municipis i ciutats.

Davant la proliferació de les grans superfícies i les compres per internet que tant han crescut els darrers anys, amb la campanya del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores d'enguany volem valorar el poder transformador de consumir allò que tenim a prop de casa.

Volem afavorir el consum de proximitat com un consum responsable i conscient que és més sostenible, genera riquesa local, teixeix vincles comunitaris i transforma els nostres pobles i ciutats.

El consum responsable, local i de proximitat, transforma socialment els nostres municipis. La decisió d'on, què i com comprem té conseqüències directes de caràcter social, econòmic i mediambiental!

  • El consum de proximitat és més sostenible perquè escurça distàncies, evita desplaçaments i redueix l'ús dels plàstics i embolcalls.
  • El consum de proximitat evita queixes i reclamacions i, si n'hi ha, aquestes es resolen més ràpidament per vies com l'arbitratge i la mediació.
  • El consum de proximitat teixeix vincles comunitaris, reforça el sentiment de pertinença i genera seguretat i confiança als carrers dels municipis.
  • El consum de proximitat genera riquesa local a les economies dels municipis.
Darrera actualització: 13.03.2024 | 11:16