Plaça de Catalunya
El monument de la plaça de Catalunya format per una estructura de planta rectangular formada per quatre grans peces de pedra trapezoïdal, ubicades damunt d'un sòcol revestit amb planxa metàl·lica. Cada peça està decorada amb un escut de pedra esculpit en relleu, on s'identifiquen les quatre províncies catalanes. Són obra de l'escultor Santipolenc, Martí Vila.
Des de l'any 1857, l'espai que actualment ocupa la plaça de Catalunya corresponia al cementiri de la vila (la llinda del portal d'accés al recinte tenia inscrita aquesta data). A finals de la dècada dels anys 60 del segle XX, amb el desenvolupament social i urbanístic experimentat a la vila i l'estat de ruïna que presentava el cementiri, es va decidir traslladar-lo al seu emplaçament actual (carretera de Sant Boi de Lluçanès).
L'any 1973, l'antic cementiri va ser enderrocat donant pas a la urbanització de la plaça de Catalunya.
La darrera remodelació de la plaça va finalitzar el mes de desembre de l'any 2009. Es va canviar la seva fisonomia treient els arbres que hi havia i la font que no funcionava, entre d'altres equipaments urbans i el parc infantil. Els escuts del monument, que estaven instal·lats a la font, es van conservar, readaptant-los al monument actual.
Actualment, la plaça s'ha renaturalitzat, amb un domini del verd gràcies a l'herba de la plaça, amb la plantació de plantes aromàtiques i arbustos, deixant enrrere la plaça de sorra poc acollidora des de l'última remodelació.
La plaça també forma part d'un dels escenaris fixos del Festival d'arst escèniques Artot