Programa d'activitats "LA VIDA AMB LA MORT"

Divendres, 12 de gener de 2024

Consulta totes les propostes sobre gestió comunitària del dol i la mort que es durà a terme a Sant Hipòlit de Voltregà i que va adreçada a tota la ciutadania.

Unes propostes que pretenen enriquir i aportar noves prespectives i una reflexió sobre el que és la mort i l’impacte que això té a la nostra societat.

  • Exposició

LA MORT DIGNA
A càrrec de Dret a Morir Dignament
Del 29/01 al 23/02
·   Casa del Mallol 

 

  • Taller vivencial

PEDAGOGIA DE LA VIDA I LA MORT
A càrrec d’Associació Abilis
01/02 a les 19h
·   Casa del Mallol

 

  • Xerrada

LA MORT DIGNA I DOCUMENT DE VOLUNTATS ANTICIPADES
A càrrec de Dret a Morir Dignament
19/02 a les 10 h
·   Casa del Mallol

 

  • Taller vivencial

COM ACOMPANYEM ELS PROCESSOS DE DOL I MORT?
A càrrec d’Associació Abilis
29/02 a les 19 h
·   Casa del Mallol

 

  • Concert

JOTA DE MORIR de MARALA* 
07/03 a les 20 h
·   Teatre municipal (TEATRETS D’OSONA )


LA VIDA AMB LA MORT!
Aquesta temporada TEATRETS D’OSONA es planteja posar el focus en un tema tan viu com és la mort, ...i tant arrelat a la vida.
Un tema que ens sembla que se’n parla poc i que potser és molt interessant plantejar-lo des de l’escenificació d’aquest de forma transversal i des de la mirada de l’humor, de la solitud, de la tendresa, de la cultura popular, i des de la identitat que ens defineix.

En aquest sentit, s'ha dut a terme una cerca i contactes amb tot un seguit de propostes que enriqueixin i aportin cap a una reflexió sobre el que és la mort i l’impacte que això té a la nostra societat.
En certa manera el que es busca és reflexionar sobre com se’ns educa respecte a la vida la vida i la mort, el tabú el com el vivim els comiats, els dols els finals...


L'objectiu és:

  • Generar aquests espais de reflexió entorn a les nostres emocions en relació a la vida i la mort ens sembla que és molt interessant com a proposta escènica socioeducativa i per tant la plantegem de forma transversal i en vers tota la població i públics, des dels més infants fins els més adults.
  • Quan ens imaginem aquesta fotografia escènica la mirem des de molts punts que interaccionen entre ells, les pors, les angoixes, els trastorns, la salut mental i emocional.
  • Partint de les arts escèniques, es preten donar la volta  i parlar de la mort i de la vida sense tabús com un fet vital i el que tots estem destinats. I per això amb diverses propostes emotives amb caràcter humorístic, musical, festiu, tendre, volem abocar a parlar-ne d’una forma distesa, fins i tot podríem dir que divertida.


+ JORNADES ARTISTICO-PEDAGÒIQUES ALS CENTRES EDUCATIUS DEL VOLTREGANÈS (consultar programa a part)

Darrera actualització: 12.01.2024 | 12:12