La Casa del Mallol

Casa de cultura el Mallol, la casa de la cultura de Sant Hipòlit de Voltregà, és fruit de tot un procés d’intervenció al barri que es va iniciar a l’any 2010. Durant els anys diferents fases del projecte fins el passat 2019 quan finalment s’acaba l’obra.

És la recuperació i restauració d’un vell, bell, Mas enmig d’un barri envellit del poble. No obstant, el projecte transformador va més enllà i busca la millora del barri, dels carrers i dels espais que l’envolten. 

Sant Hipòlit de Voltregà, disposa un gran equipament cultural i també d’un potent projecte al voltant del Mallol, amb l’objectiu que esdevingui un punt neuràlgic de la part alta del poble.

Arts vives, dansa i moviment, teatre, poesia i narració, arts plàstiques, literatura, música, circ, entre altres, dirigit a infants, joves, adults i gent gran.

És vital poder fer viu un espai com la casa de cultura, la casa de les arts, la Casa del Mallol,  com una oportunitat d’educació, de participació, de  coneixement i debat a la comunitat per preservar la cultura local.

L’art és capaç d’obrir-nos els ulls i ens reflexa  al mirall de com som o com volem ser i viure. Però per poder sostenir el talent, la creativitat, l’expressió i la crítica a través de l’art, cal tenir darrere una espai de projecció i un projecte. 

Un projecte amb una visió àmplia respecte a la cultura i a la projecció d’aquesta des de tots els àmbits artístics, i d’identitats culturals. Un projecte que sintonitza amb l’entorn, i faci de pont entre la població i les arts, propiciant espais de trobada i de col·laboracions. 

Un espai que convergeixin artistes professionals que traspuïn cap a les persones aquest esperit crític i que fomentin la cultura. Un espai en constant ebullició i transformació, com la societat mateixa però mitjançant la cultura, les arts, el teixit associatiu i les entitats culturals.

Carrer del Mallol, 6 - 08512 Sant Hipòlit de Voltregà - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 131 48 53
Lloc web: culturasanthipolitdevoltrega.cat/casa-de-cultura-el-mallol/
Horari:  
De 10 h a 13 h i de15 h a 19 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 27.06.2023 | 13:35