Cor la Veu de Voltregà

El Cor de la Veu de Voltregà neix l'any 1922 a Sant Hipòlit de Voltregà. Des dels seus inicis és una formació de la Federació de Cors de Clavé (inicialment s'anomenaven societats corals Euterpenses). En un inici era un cor format exclusivament per homes que cantaven després de la sortida de les fàbriques de tèxtil properes.

Anys després el cor va ser mixte. Ha cantat al primer festival de Caramelles de Sant Julià de Vilatorta on va guanyar el primer premi. Participa als actes commemoratius del tricentenari a Osona i en particular a la marxa de torxes del Santuari de la Gleva.
A Barcelona, l'any 2013 guanya el segon premi del Festival de Corals de FiraGran, celebrat a les Drassanes Reials. Els concerts més importants durant el curs és el Concert de Sant Esteve, l'Homenatge a la Vellesa (66 edicions organitzant aquesta gran festa) i el concert de la diada.
El novembre de 2014 enregistra una actualització de l'himne del Club Patí Voltregà, tema original de Ramon Casellas, amb un arranjament orquestral i coral per part del director de la entitat i amb el suport de l'Excm. Ajuntament de Sant Hipòlit de V.

Conjuntament amb el Cor Montserrat de Torelló van interpretar per Sant Esteve la Missa Brevis en C "aux chapelles" de Charles F. Gounod en format concert.

Col·labora al programa La Missa de Televisió Espanyola a Catalunya des de fa molts anys a la tardor.

Però el gran projecte sens dubte és el gran espectacle Cantata 1714-2014 300 anys vencent de Josep Rosinach i Boronat amb solistes i Orquestra de cambra de l'Escola de Música de Gràcia - Barcelona. Amb la col·laboració de la Coral Loreley de L'Esquirol. Estrenat a Sant Quirze de Besora l'any 2015 al teatre El Centre per Sant Jordi, a L'Esquirol al Pavelló municipal. Gran concert participatiu de la cantata a L'Auditori de Barcelona amb més de 500 veus de Cors de la Federació Clavé i que va ser dirigit i conduït pel director del Cor de la Veu.
A la Festa Major de Sant Hipòlit de Voltregà 2015 té l'honor de fer el pregó de les festes i portar a la població l'aclamat espectacle Cantata del tricentenari.

La coral assaja tots els dimarts de 21.00 h a 22.45 h. a l'auditori de l'Ateneu municipal de Sant Hipòlit de Voltregà.
Presidenta: Carme Casas Muntadas
Director: Bruno Nájera

 

https://www.facebook.com/CorDeLaVeuDeVoltrega

Nom de contacte: Marissa Comanyó
Adreça electrònica: brunojnajera@gmail.com
Adreça electrònica: corlaveudevoltrega@gmail.com
Darrera actualització: 28.09.2022 | 12:41