VAGA MUNDIAL PEL CLIMA

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 00:00

Avui, divendres 27 de setembre està en marxa la Vaga Mundial pel Clima. 

Es tracta d'una protesta a nivell global per protestar als líders mundials que prenguin mesures urgents per acabar amb la crisi climàtica, una crida impulsada per Fridays for Future, una plataforma internacional que es mobilitza per conscienciar de l'emergència climàtica.

És una vaga de caire estudiantil i amb l'adhesió de més de 300 organitzacions i entitats d'arreu de Catalunya.

Aquestes protestes coincideixen amb la celebració a Nova York de la Cimera Climàtica convocada per l'ONU on hi participa l'adolescent Greta Thunberg i una seixantena de líders.

Entre totes les reivindicacions cal destacar la denúncia d'inacció i les traves que està posant l'Estat Espanyol pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic i la poca consideració que fa de la lluita contra la pobresa energètica. Proposen promocionar les energies renovables, reclamen que l'Estat assumeixi de forma urgent tots els compromisos per afrontar el canvi climàtic, prioritzar la salut de la ciutadania, elaborar una llei de canvi climàtic entre altres.

"Vivim temps d'emergència i excepció. Som la primera generació que sent les conseqüències del canvi climàtic i l'última que té l'oportunitat de fer alguna cosa per deternir-lo."

 

Darrera actualització: 27.09.2019 | 13:47