Torna la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”

Dijous, 30 de març de 2023 a les 00:00

Comença l'onzena edició de la campanya lingüística "A l'abril cada paraula val per mil" a Osona. L'objectiu és fer visible la llengua al carrer i als establiments comercials durant el mes d'abril, mitjançant un concurs didàctic, destacant unes curiositats lingüístiques en uns cartells que s'exposaran en llocs visibles als comerços. La riquesa de la nostra llengua acompanyada d'un fons de flors són els ingredients que apleguem en aquests cartells i que volen destacar petits tresors, com és el cas de les frases fetes.

Enguany, es juga amb les locucions amb el verb FER, que malauradament cada vegada perd més terreny. De les tres opcions donades, tan sols una és la resposta correcta al significat d'aquella frase feta relacionada amb el comerç (fer el pes, fer l'agost...).
Amb aquest concurs, les persones participen més activament en l'aprenentatge i conservació del nostre patrimoni lingüístic, tan ric que ens dóna per expressar-nos de diverses maneres.

Com cada any, la campanya s’associa a un concurs participatiu en el qual cal destacar la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona en tots els premis: un primer premi d’un val de 200 euros de Vic Comerç, dos vals de 100 euros també de Vic Comerç, un val de 100 euros de Comerç Manlleu, un val de 100 euros de Comerç Torelló, un val de 100 euros de Comerç Centelles i un val de 50 euros de Comerç Osona.

Esteu preparats per començar a jugar? Doncs no feu el ronso! L’11 d’abril comença el concurs. 

Tota la informació al blog “A l’abril cada paraula val per mil” https://blogs.cpnl.cat/concurscat/ 

Es podrà participar al concurs  de l’11 al 30 d’abril a través de la butlleta que trobareu al blog “A l’abril cada paraula val per mil”, però també s'hi pot participar i guanyar un premi diferent a través de la web d’El 9 Nou que cada dia publicarà un formulari per poder participar en el concurs.

Darrera actualització: 30.03.2023 | 12:32