Sortida a la Maternitat d'Elna, Argelers i Cotlliure amb Assumpta Montellà

Dilluns, 14 de novembre de 2022

Aquest dissabte 12 de novembre va tenir lloc la sortida a la Maternitat d'Elna, Argelers i Cotlliure, organitzada per la regidoria d'Igualtat conjuntament amb el guiatge de l'escriptora i historiadora Assumpta Montellà.

La sortida dins del marc d'activitats del "Novembre Lila" va ser valorada molt positivament pels 52 veïns i veïnes del Voltreganès que van tenir l'oportunitat de viure aquesta emotiva i colpidora història amb nom de dones.

La regidora d'Igualtat, Marta Boixeda, després de la sortida transmet la seva vivència:

"Fugir d'una guerra i emprendre el camí cap a l'exili, posant tota la teva vida dins una maleta, travessar a peu els Pirineus nevats, passant fred... i acabar en un camp de concentració improvisat en una platja, sense barraques, ni latrines, ni cuina, ni aigua potable... Així era Argelers, desolador i amb unes condicions molt dures, ben aviat, epidèmies, sarna, polls, tuberculosis... i els infants i les dones embarassades?

Es mereixien parir amb dignitat i garantir la supervivència dels nounats. L'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, humana, generosa i solidària, es va convertir en l'esperança de totes elles, tenint-ne cura, alimentant-les i salvant a 595 criatures.

Una sortida amb mirada i veu de dona que ens endinsa en el passat i que forma part de la nostra història. Passant per Elna i acabant a Argelers amb els ulls plorosos, un nus a la gola però plenes d'humanitat".Recordem que aquest mes de novembre està focalitzat en les violències masclistes i encara queden activitats relacionades amb la prevenció d'aquestes i la sororitat entre dones.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 14.11.2022 | 12:47