Prova d'alerta de protecció civil al mòbil

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 13:00

Prova d'alerta de protecció civil al mòbil a les àrees de Girona i Catalunya Central: dijous dia 27 d’abril. Es preveu que l’horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT. Tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a les comarques gironines i a la Catalunya central rebran un missatge, acompanyat d'un so molt estrident que no finalitza fins que l'usuari prem una tecla.

La Directiva 2018/1972, del Parlament Europeu i del Consell, imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil, ja que els mòbils tenen una amplíssima cobertura i així s'assegura la difusió d'alertes a pràcticament tota la població que es pugui veure afectada per qualsevol tipus d'emergència. 

Aquestes alertes són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

 

Més informació: interior.gencat.cat

Darrera actualització: 25.04.2023 | 13:01