La casa de cultura El Mallol acull l'acte de presentació Talent i Noves oportunitats on 23 municipis osonencs en formem part

Dimecres, 29 de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest dimarts 28 de setembre s’ha presentat a la casa de cultura El Mallol el pla d’acció on 23 municipis osonencs se sumen al programa TOP – Talent i Noves oportunitats.
L’objectiu del programa, és contribuir a la transformació del model productiu del sector del metall i agroalimentari de la comarca.

Els municipis que s’han adherit al pla d’acció són: Balenyà, El Brull, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Malla, Masies de Roda, Masies de Voltregà, Muntanyola, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, l’EMD Sant Miquel de Balenyà, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Vic i Vilanova de Sau. Tots ells han decidit agrupar-se per tal d’optimitzar recursos i afavorir l’impacte territorial.

El pla d’acció,  amb un finançament de 380.000 € de la Diputació de Barcelona, estarà liderat per l’Ajuntament de Vic i l’executarà Creacció, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement i la Mancomunitat La Plana.

El projecte Talent i Noves Oportunitats s’emmarca en el programa específic “Treball, Talent i Tecnologia” i té per objectiu contribuir a la transformació dels sectors del metall i agroalimentari, promovent la reconversióde les empreses dels dos sectors i crear nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat. El projecte posa el focus en la transformació digital, l’ecosistema.

Les activitats del programa, estan diferenciades per tipus d'usuaris: Empreses i persones.

  • Per a les empreses s’ha activat un servei per identificar competències professionals actuals i de futur i oferir una resposta formativa ajustada a les necessitats empresarials, un servei d'acompanyament en la transició digital, un calendari de sessions de coneixement per apropar a les últimes tendències i experiències inspiradores i una convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de persones que estan a l’atur.
  • Per a les persones, com a extraescolar tecnològica per posar en contacte joves amb les oportunitats de la tecnologia; Tallers experimentals per fomentar les vocacions industrials i tecnològiques. Formacions i tallers de capacitació digital per millorar l’accés al mercat laboral.

Totes les accions per a persones i empreses del programa es poden consultar a: www.toposona.cat

Darrera actualització: 29.09.2021 | 11:31