Homenatge als represaliats pel franquisme al Voltreganès

Dilluns, 30 de març de 2015

El passat divendres dia 27 de març es va retre homenatge als represaliats pel franquisme del nostre municipi. L’acte va reunir a més de vuitanta persones que van assistir a veure el commovedor audiovisual que s’ha elaborat des del Museu Industrial del Ter, per encàrrec dels ajuntaments. A la projecció de l’audiovisual van fer acte de presència també els alcaldes d’ambdós municipis acompanyats d’alguns regidors, així com el Director General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, el Sr. Miquel Puig.


Cal recordar que aquest audiovisual és un deute que tenien pendent els ajuntaments de Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà amb els seus veïns, i que d’ara en endavant passarà a estar a disposició de tots aquells que vulguin consultar-lo. Val a dir també, que esdevé una eina molt important per a ser treballada a les escoles i a l’institut per tal que tots els nens i nenes del municipi puguin conèixer amb més detall totes les històries que van haver de patir alguns dels seus veïns.


Finalment, voldríem agrair a totes les persones que han fet possible la producció d’aquest audiovisual, així com també a tots aquells qui ens vau acompanyar en aquesta trobada. Per als que no vau poder assistir, podeu consultar l’audiovisual i també la llista de totes aquelles persones que van ser represaliades. Si algú considera que cal afegir algun nom a la llista, també ens els podeu fer arribar als ajuntaments.

Darrera actualització: 30.03.2015 | 14:27