Embolica que fa fort ha estat la frase que ha definit el Festival Artot
Embolica que fa fort ha estat la frase que ens ha submergit a la voràgine emocional d’aquest darrer Festival Artot. I ho ha fet entre l’1 i el 18 de juliol, arribant a la 18a edició com una proposta sòlida i reconeguda a nivell comarcal, convertint-se en un referent cultural, que aposta fermament per les arts escèniques d'avantguarda.
Embolicant ben fort, en un crescendo exponencial i experiencial de públics, aquesta edició ha destacat per la seva diversitat artística amb 12 propostes innovadores i la reinvenció dels espais, 6 escenaris a l'aire lliure, tres dels quals eren nous, malgrat la menuda extensió territorial de Sant Hipòlit de Voltregà.
Un diversitat artística protagonitzada per companyies majoritàriament catalanes, de primer nivell i convidades a reconeguts festivals del nostre país com el Grec, o espais d’escena internacionals.
Poi de la Cia Destrò ens va portar a les arrels del camp fent ballar les baldufes a un reinventat espai escènic com el pati de l’escola del poble, l'Escola Voltregà. Mentre que la Cia Acts of Liberation, ens va seduir amb el seu Love for free, i ens portà a explorar noves formes de relació emocional.
La persecució dels Cacos de la Cia Campi Qui Pugui va irrompre la calma dels veïns i veïnes, mentre que l’elegància i la gran execució de les acrobàcies amb bicicleta de Time to Loop de Cia Duo Kaos ens va deixar meravellats.
L’embolic va arribar de les de cordes de Pau Palaus, que ens va deixar amb un somriure plaent mentre que Manel Rosés amb la seva darrera creació, ÁKri, ens va portar al camp més filosòfic l’existencialista dels límits, estem dins o fora?
B.O.B.A.S ens va oferir els seus serveis funeraris, i va embolicar fort amb la organització d’una cerimònia d'enterrament única i Rouge Nord de Circ Pardí, va ser un gran format, mai vist, entrant de ple a formar part d’una escena cinematogràfica.
La música ha marcat el darrer recorregut del festival, culminant el festival amb Xarim Aresté amb una brillant actuació basada al seu darrer treball, Un Idioma Nou, seguit del concert de piano a 360º de Laura Andrés, a un entorn natural, que embolicats entre mantes vam gaudir de les estrelles ja per acabar, el triomf final de Guillem Gisbert amb el seu nou disc en solitari, Balla La Masurca, aconseguint un “sold out” a l'Amfiteatre del Pilar i tancant el festival amb una festa que ens va deixar amb els millors dels regustos!
No han faltat les trobades artístiques amb infants i joves del casal artístic , l’ART IS TOT, amb 9 companyies/ artistes.
Gràcies a les més de 4000 persones que heu gaudit del festival i us heu deixat embolicar ben fort.
Gràcies també a la tasca essencial dels i les voluntàries, del grup de dones de manualitats de l'Espai Activa't, del Centre Ocupacional de Sant Tomàs i els infants i joves del casal per les decoracions i tota la tasca prèvia. Així mateix, gràcies per la col·laboració i la participació d’entitats i comerços locals per enriquir l'experiència de la creació de l'audiovisual "Què és per tu l'Artot", projectat durant la presentació del festival.
Gràcies a l’equip tècnic que fa amb amor i il·lusió la seva feina i transforma els espais ens escenaris dignes de les millors posades en escena.
L'èxit de l'Artot és el resultat de l'esforç perseverant per la cerca de les millors propostes que aportin una experiència única als públics consolidant així la seva maduresa i rellevància en l'escena cultural local. comarcal i de país.