Discrepàncies entre les mocions presentades pel Grup Municipal PSC-CP i SOM VOLTREGÀ-AM

Dimarts, 17 d’octubre de 2017

El passat 16 d’octubre de 2017, es va celebrar ple extraordinària en el què hi va haver desacords entre les diferents mocions presentades pels grups municipals.

La moció presentada pel Grup Municipal PSC-CP en condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d’octubre no va ser aprovada pels vots en contra de SOM-Voltregà AM i del Grup de Convergència. Hipòlit Serra i Irene Suñé, en representació de Som-Voltregà-AM i de Convergència, respectivament, van exposar, tot i estar d’acord en alguna part dels punts de la moció, que veuen novament una gran falta d’empatia per la realitat política i  judicial d’aquet país. L’Alcalde intervé manifestant que les violències, tan físiques com verbals, són fruit de l’actitud que ha adoptat el Govern de la Generalitat, actitud que no està a l’alçada del que necessita el país.

Paral·lelament, la moció presentada pel Grup Municipal Som Voltregà-AM en condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya, va ser aprovada per unanimitat per tots els grups municipals. Posant de relleu Som Voltregà-AM i Convergència el rebuig a la brutalitat que van utilitzar els cosses policials de l’Estat en contra els que exercien de forma pacífica un dret que ningú podrà discutir, el dret a vot, i la valentia del poble per defensar de forma pacífica els col·legis i les urnes.

Per la seva banda, l’Alcalde intervé manifestat que ha quedat clar que els catalans tenen el dret a decidir el seu futur i que l’Estat ha intentat reprimir sense èxit la voluntat del poble català, defensant que recolzaran un referèndum legal i acordat, però fins que no sigui així, no poden defensar el referèndum del passat dia 1 d’octubre.

Darrera actualització: 26.02.2018 | 15:27