Retirats els dipòstis amb contingut líquid tòxic de la nau abandonada al veïnat del carrer del Progrés de Sant Hipòlit de Voltregà

Dijous, 24 de gener de 2019 a les 00:00

Divendres passat, dia 18 de gener, l’Ajuntament va retirar els dipòsits que contenien productes químics de la nau de l’antiga empresa Diemen a través d’una empresa especialitzada en tractament de residus químics.

Aquests dipòsits es van trobar el 22 de juliol de 2018 al matí, quan es va rebre un avís del veïnat del carrer del Progrés, que notava una estranya olor de producte químic. Vuit vehicles dels Bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets.

En arribar al lloc del sinistre, els Bombers van certificar que es tractava d’una gran fuita provinent de la nau de l’antiga empresa Diemen (actualment abandonada). Fins ara s’ha interpretat el fet com un acte vandàlic.

Des de l’incident fins al dia d’avui l’Ajuntament ha fet una gestió per tal de retirar els dipòsits que contenien els líquids tòxics. L’Ajuntament es va posar en contacte amb els bancs que són propietaris de la finca i responsables legítims del material que emmagatzema la nau perquè retiressin amb urgència tots els dipòsits que van ocasionar la fuita. Com que no es va obtenir cap resposta dels bancs, es va demanar una ordre judicial per procedir a la retirada dels productes amb els mitjans de l’Ajuntament, el cost de la qual es va carregar subsidiàriament als bancs.

Darrera actualització: 24.01.2019 | 08:30