AVÍS: S'acosta l'iniciació de la 2a fase del Segon Dividend Digital a Catalunya

Dijous, 23 de gener de 2020 a les 00:00

Durant les primeres setmanes del mes de febrer es començarà la segona fase del Segon Dividend Digital a Catalunya, un procés que es va iniciar el passat 14 de novembre. Aquest procés que es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l'objectiu d'alliberar part de l'espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. Per aquest motiu durant els següents mesos alguns dels canals de TDT que es reben a Sant Hipòlit de Voltregà canviaran de freqüència. 

Aquests canvis s'aniran fent progressivament. Per tal de poder continuar veient correctament tots els canals de televisió, els veïns i veïnes hauran de portar a terme determinades accions: 

  • Als habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, un cop s'hagi produït l'encesa dels nous canals només caldrà fer una resintonització a través del comandament a distància del televisor. 
  • En el cas dels edificis més grans, de més de tres o quatre habitatges, en canvi, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè facin les adaptacions necessàries a l'antena. Un cop fet això, cada veí o veïna haurà de resintonitzar els canals al seu televisor. 
Darrera actualització: 23.01.2020 | 14:29