Renovem per quatre anys el servei de recollida selectiva dels residus tèxtils

Dimarts, 19 d’octubre de 2021

Sant Hipòlit de Voltregà i Humana renoven per quatre anys el servei de recollida selectiva del residu tèxtil.

Els veïns disposen de tres punts de recollida on dipositar-hi la roba, el tèxtil de la llar, els complements i el calçat que ja no utilitzen. La gestió sostenible del tèxtil recuperat afavoreix la protecció del medi ambient, i permet destinar els recursos a projectes socials.

L’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà i Humana Fundación han renovat el conveni del servei de recollida selectiva del residu tèxtil al municipi. D’aquesta manera, l’entitat gestionarà durant quatre anys més (dos anys garantits prorrogables a dos més), la gestió de les donacions de la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar. Els veïns disposen de tres contenidors a la via pública on dipositar-hi les donacions, les quals podran tenir una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. 

Al primer semestre d’enguany, l’entitat hi ha recuperat 4.800 kg de tèxtil usat, que equivalen a 19.500 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades.
Es calcula que al voltant del 40% de la roba que tenim als armaris no es fa servir durant tot l’any. Malauradament, la recollida selectiva a Catalunya només representa el 10,6% del total de residus tèxtils.

Àgata Soler-roig, responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, valora així la renovació del conveni: “Estem molt contents que Sant Hipòlit de Voltregà renovi la confiança en la nostra gestió". El residu tèxtil és pot convertir en un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta.

La destinació de la roba usada

  • El 54% es destina a la reutilització: el 14% mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana i el 40% s'exporta, principalment a l’Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
  • El 37,5% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
  • L’1,5% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
  • El 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

 

 

Darrera actualització: 19.10.2021 | 12:01