Campanya TU TRIES | Recollida de Residus d'Osona

Us presentem els vídeos curts que ha fet Recollida de Residus d’Osona (RRO) per explicar d’una manera divertida i entenedora què cal fer per millorar certs hàbits que tenim en relació a la gestió dels nostres residus domèstics.

Hi ha molt a fer encara, de ben segur que hi ha alguna cosa que ja fem prou bé, però mai està de més fer un recordatori de tot allò que és clau per fer una bona tria.

L’acció de reciclar, que és tan fàcil com separar i tirar les escombraries que produïm diàriament en un contenidor o un altre, té un gran impacte positiu, com per exemple:

  • Si tothom reciclés de manera correcta disminuiria el cost del reciclatge repercutint en un estalvi en la factura de la recollida de residus que ens afecta a tots.
  • Estalviar energia i reducció de la contaminació, la qual cosa es tradueix menys generació de CO2 per crear nou material i així es redueixen els gasos que provoquen l’efecte hivernacle.
  • Disminució del consum de recursos naturals, per exemple tant el vidre com el metall es pot reciclar infinites vegades ja que no perden les seves propietats en reciclar-se, permetent crear nous materials disminuint l’ús de recursos naturals.
  • Reciclar evita l’ús d’abocadors, aquests són molt contaminants per al medi ambient i molt molests per a les persones.

La campanya “TU TRIES” posa l’accent en el protagonisme de tos nosaltres a l’hora de fer una bona gestió dels residus: amb TU TRIES comença tot, TU fas la tria (selecció) a casa teva, i TU TRIES (esculls) fer-ho bé.

A més a més dels serveis prestats per RRO, els particulars (no negocis) podeu utilitzar la deixalleria fixa de les Masies de Voltregà.

En relació al servei de recollida de residus de RRO, us detallem el calendari del buidatge dels diferents contenidors:

Pel que fa a la recollida de voluminosos i/o andròmines:

Calendari

Recollida mensual: cada 1r dimarts de mes

Condicions

Què cal fer? Truqueu a l’Ajuntament (938 502 626) o bé envieu un correu electrònica a st.hipolit@diba.cat fins a 24 hores abans de la recollida i prendrem nota del que voleu llençar i l’adreça de casa vostra. Només heu de deixar, abans de les 8 del matí del primer dimarts de cada mes, el que voleu llençar davant la porta de casa vostra i RRO passarà a recollir-ho.

Més informació a Recollida de Residus d'Osona.

 

Darrera actualització: 10.03.2021 | 13:01