Pla de Barris

Divendres, 24 de juliol de 2015 a les 00:00

L’anomenat Pla de Barris és un programa que la Generalitat de Catalunya va crear en l’epoca del primer tripartit i una de las primeres poblacions que s’hi va acollir va ser Manlleu amb el barri de l’Erm. El programa busca la millora de barris, àrees urbanes i nuclis que requereixen una atenció especial. El pla disposa d’un fons economic com a instrument de col·laboració institucional i financer amb els municipis que elaborin projectes d'intervenció integral. Es tracta d'un programa adreçat als barris en què conflueixen i es superposen dèficits d'ordenació, edificació i benestar i que requereixen d'operacions d'intervenció integrals per millorar les condicions de vida dels seus habitants.

Pla de barris a Sant Hipòlit: Rehabilitació integral del Barri del Mallol

El programa de rehabilitació integral del barri del Mallol comprèn, entre d’altres actuacions, la rehabilitació de la planta baixa de l’edifici El Mallol per a ús públic, la urbanització dels carrers del barri, així com de l’espai lliure dels voltants de l’edifici del Mallol, i del carrer de l’Hospital, l’obertura del carrer de Tramuntana i la creació d’una àrea d’aparcament.

A banda de les millores urbanistiques, s’organitzen campanyes de sensibilització de la convivència i per a la igualtat de gènere, programes de foment del treball per a joves, de dinamització laboral, de sostenibilitat ambiental, d’educació sanitària, i tallers d’informàtica per a la gent gran i les dones.

El programa de rehabilitació integral del barri del Mallol de Sant Hipòlit preveu una inversió global de 3,5 milions d’euros, dels quals el Departament de Politica Territorial aportarà el 75%, la resta els haurà d’aportar l’ajuntament.

Darrera actualització: 23.01.2017 | 12:36