Sant Hipòlit de Voltregà ret homenatge a Pepita Codina

Dimarts, 22 d'agost de 2017 a les 13:31

La vila de Sant Hipòlit de Voltregà va celebrar ahir al vespre un sentit homenatge a la veïna de la localitat assassinada als atemptats de Barcelona, Pepita Codina.

La Plaça de la Vila va ser el punt escollit per familiars, amics i veïns de Sant Hipòlit per recordar la veïna i condemnar el terrorisme.

A l’acte van assistir-hi diverses personalitats polítiques, com l’alcalde de la localitat, Xavier Vilamala, el conseller de Justícia, Carles Mundó, les diputades osonenques Marta Rovira i Marta Moreta i diversos representants locals.

La concentració va ser precedida de dues mocions aprovades per unanimitat pels regidors dels tres grups municipals i que una estona abans també s’havien aprovat a Les Masies de Voltregà. La primera de les mocions era en condemna a l’atemptat mentre que la segona en record a la víctima i solidaritat amb la família.

L’acte va comptar amb les paraules de la néta de la víctima i filla d’una de les ferides, Laia Guitart, ja que Pepita Codina estava passejant per La Rambla amb la seva filla quan es va produir l’atemptat. Guitart ha recordat a la seva àvia amb unes emotives paraules “ eres una persona excepcional, amb un cor que no et cabia al pit. El cor que no tenien els responsables de tot això, que han trencat la il·lusió d’un passeig amb la mama per Les Rambles. Per la teva Barcelona, que mai més tornarà a ser la mateixa perquè ha quedat tacada de sang”

Posteriorment, i després de les paraules d’una amiga de la víctima i de l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, s’ha fet una ofrena floral i s’ha escoltat El Cant dels Ocells.

Darrera actualització: 29.08.2017 | 09:32

Imatges

Plaça de la Vila