Sant Hipòlit, rep el reconeixement de Vila Florida amb 3 Flors d’Honor

Dilluns, 8 d’octubre de 2018

El nostre municipi ha renovat les 3 Flors d’Honor per la conservació dels espais verds i per la millora de l’espai urbà, reconeixement promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millors dels espais verds.

Aquet reconeixement anual del moviment Viles Florides es va realitzar en la gala Flors d’Honor celebrada aquest divendres passat a la tarda al Castell de Vila-seca. L’acte va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’honorable senyora Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, la senyora Manuela Moya, i del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, el senyor Sito Vilarrubla.

Flors d'Honor

Durant l'acte, que ha aplegat més de 300 persones, s'han lliurat les Flors d'Honor, els distintius que certifiquen els municipis participants com a viles florides. Les Flors d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC. A més dels 12 municipis reconeguts amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 50 amb tres Flors d'Honor; 52 amb dues Flors d'Honor i 6 amb una Flor d'Honor. 10 municipis més s'han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l'edició de 2019. En total, 130 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment respecte els 113 de l'edició de l'any passat.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Figueres, Premi a la Millor Rotonda de Catalunya

El projecte Viles Florides és obert a tothom i, a més a més dels municipis, també hi poden participar col·lectius, empreses o particulars amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. Per això, a banda dels reconeixements institucionals als municipis, durant la gala s'ha premiat també aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir.

En aquest marc, la Rotonda Cremallera de Figueres ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i el Col·lectiu de Veïns de Vilac el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

Darrera actualització: 8.10.2018 | 11:03