La nova acció de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà atorga un paper protagonista als més petits

Dijous, 22 de juny de 2017 a les 15:07

Per tal de promoure la participació dels més petits en els processos d'equipament de les places de Sant Hipòlit de Voltregà, l'Ajuntament, a través del consistori infantil, va posar a la disposició dels nens i nenes de 5è, 6è de primària i 1r d’ESO, la possibilitat de decidir quin tipus de mobiliari infantil volien, per omplir les places del seu municipi. Amb un pressupost de 12.000 euros aproximadament, es va donar a escollir entre diferents opcions: un tobogan combinat, una taula de ping-pong amb un gronxador o una piràmide (aranya).

Els nens/es es van decantar per la tercera possibilitat. Una opció d'oci que l'Ajuntament ha decidit complementar amb un gronxador per a discapacitats.

Les obres d'aquesta zona lúdica han començat aquest mateix mes de juny. L'aposta del consistori infantil és una de les estratègies pràctiques per a atorgar un paper actiu i protagonista als més petits del municipi. Una acció que posa en alça les frases del pensador, psicopedagog i dibuixant italià Francesco Tonucci, autor de nombrosos llibres sobre el paper dels nens en l'ecosistema urbà.

"Els nens necessiten gaudir de les seves ciutats perquè d'aquesta manera desfoguen tota l'energia acumulada que tinguin de l'escola, la casa ... Si els impedim descarregar aquesta energia en edats primerenques, evitarem que explotin en l'adolescència.", Francesco Tonucci.

Una altra acció que se suma a la voluntat de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà per apostar per la transparència en la gestió del poble, que fomenta el respecte cap als espais públics i els seus equipaments municipals. Uns valors que es van ratificar quan se li va atorgar el Segell Infoparticipa 2016 gràcies a la seva transparència en la seva comunicació pública local.

L'objectiu d'aquesta acció és millorar les pautes de comportament del conjunt de la societat. Les intervencions en aquest terreny van encaminades a promoure actituds de respecte i de civisme, amb l'objectiu d'aconseguir un municipi més segura i apta per als nens i nenes de Sant Hipòlit de Voltregà.

Darrera actualització: 22.06.2017 | 15:10