Espectacles, pirotècnia i molt més durant la Festa Major 2018

Dimarts, 4 de setembre de 2018

El Drac que Vol Tragar fa 10 anys! El 24 d’agost de 2008, a Sant Hipòlit va néixer el Drac que Vol tragar, una llegenda teatralitzada i envoltada de pirotècnica en la qual participaven les diverses entitats del municipi. Per celebrar l’efemèride, es va decidir canviar la ubicació habitual per la plaça de l’Església, aquest nou espai permet que el fum de la pirotècnica marxi més de pressa.

La festa va començar amb la concentració de cabres, cabrits i cabrons i com a novetat aquest any s’ha incorporat el passacarrer Rociero, una rua fins a la plaça de l’Església en què les colles del poble acompanyaran l’Hipòlit, la Cecília i la resta de figures que conformen la llegenda. La nit va concloure amb el Dracfest, una festa repleta de música i sorpreses sota el pont del torrent de Mitjavila.

Altres actes que es van viure el primer cap de setmana són la 2a edició de la baixada de Correpasillos, on petits i grans van baixar pel carrer Mossèn Jacint Verdaguer amb els seus carretons, i el sopar de barretets i barretots, que obliga als assistents a portar un barret d’elaboració pròpia. L’altra novetat programada per aquest primer cap de setmana va ser Swing it!, l’espectacle participatiu al més pur estil Mar Gómez, seguida d’una classe oberta popular que combina música, ball i humor.

"La Repesca", la gran gimcana popular i més esbojarrada que cada any s'organitza al voltant de la Pista, és un dels actes més transversals i esperats de la festa major, que enguany es va ambientar en el mundial de futbol, escollint una sèrie de seleccions que no es van ni classificar. Els participants van haver de superar tota mena de jocs i proves.

El pregó que va inaugurar oficialment la festa major, a la plaça de la Vila, va anar a càrrec d’Antonio Garrido La Rosa, president del CF Voltregà, en reconeixement de la seva tasca. Tot seguit el correfoc va seguir amb els actes de la festa major.

Una de les apostes principals d’aquest any és la programació musical, Juantxo Skalari & La Rude Band, un dels fundadors del reconegut grup basc Skalariak, va actuar a la Pista juntament amb Piperrak i les bandes rockeres Gatibu i Sleeping the Monkey, seguida d’una segona nit  de concerts del diumenge dia 2 va tornar a fer vibrar la Pista amb Buhos, Sixtus i una sessió de Dj fins a la matinada.

L’altre acte estrella pel jovent i que ja arriba a la 19a edició és el Patins Bar. Enmig de l’acte la Comissió de Festes de Sant Hipòlit va recitar el pregó jove.

D’altra banda, des de l’Ajuntament ha volgut reforçar les activitats infantils mitjançant una proposta d’animació amb la Fletxa Blava o l’espectacle Tututs de la cobla Bisbal Jove i l’actor David Planas que va interpretar temes de jazz i rock fins a música tradicional. La xocolatada popular i la festa de l’escuma i l’aigua van tenir molt bona rebuda pels més petits del poble i rodalies.

Els més de deu dies de gresca es van acomiadar el passat dilluns 3 de setembre amb el castell de focs, que després d’uns quants anys torna al camp de futbol, i les havaneres amb Els Pescadors de l’Escala.

Darrera actualització: 4.09.2018 | 13:52