Un futur millor gràcies a les accions d'equitat de gènere del Pla Barris de Sant Hipòlit de Voltregà

Dijous, 18 de maig de 2017 a les 08:19

Un pla d’accions de gran pes i envergadura que comportarà infinitat de millores en la qualitat de vida de les persones i afavorirà la seva cohesió social.

El Govern catalanista i d'esquerres va impulsar, el 2004, el primer projecte de regeneració urbana amb una visió integral, que va rebre el nom del "Pla de Barris".

Amb la rehabilitació dels barris de Sant Hipòlit de Voltregà, s’està aconseguint dinamitzar-lo, atraient noves activitats econòmiques, creant actuacions adreçades a la gent gran i a les dones, potenciant les actuacions que permetin millorar l'ambient social del barri i incentivant la creació de nous espais de convivència i d'espais lliures.

En concret, la campanya de sensibilització per a la igualtat de gènere va lligada a uns plans d’accions per a la ciutadania. Gràcies a un compromís amb la igualtat, a la lluita contra la violència masclista, a les millores en els drets i qualitat de vida i amb el reconeixement del lideratge i participació de les dones.

Un projecte que engloba programes d’educació sanitària per als diferents col·lectius de dones amb formacions en gestió emocional i desenvolupament personal (mestres, professores, tècniques d’Educació i mares) i un cicle de xerrades sobre salut i alimentació.

D’altra banda, també es du a terme una campanya de sensibilització per la igualtat de gènere a través del cinema. Una activitat que consisteix en la reproducció d’una pel·lícula, i en acabat, passar a fer un debat, per tal de conèixer els nostres drets, poder debatre sobre el bon tracte a les persones grans, i ser capaços d’identificar situacions de risc.

El Cinefòrum és una activitat emmarcada dins els programes d’Obra Social La Caixa i amb col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, per afavorir el benestar de les persones grans, fer prevenció per la salut, impulsar la participació i el voluntariat i posar una especial atenció a les situacions de vulnerabilitat.

El programa "Gent gran, salut, esport i convivència", també dirigit a l’equitat de gènere, està dissenyat a fi d'aconseguir que a través de l'esport, diferents col·lectius del barri, que no són habituals en aquestes activitats, com dones, gent gran o nouvinguts, puguin integrar-se i compartir experiències. Un conglomerat d’activitats com el ioga, la gimnàstica i el tai-txí, entre d'altres.

El Pla de barris està sent una oportunitat pels veïns de Sant Hipòlit de Voltregà, que no només fa que es conservi un important actiu patrimonial, sinó que està reformant els habitatges, i resolent les problemàtiques d'accés i circulació, alhora que fomenta la cohesió del municipi, a través dels programes d’equitat de gènere i de sostenibilitat.

Un projecte de gran envergadura que, sens dubte, està millorant la qualitat de vida de les persones i afavorint la cohesió social.

Darrera actualització: 18.05.2017 | 08:38