Sant Hipòlit de Voltregà rep el reconeixement Flor d'Honor 2016

Dilluns, 19 de setembre de 2016

El nostre municipi ha estat reconegut amb tres Flors d’Honor per la valoració que va fer el jurat dels seus espais verds, la gestió sostenible, la conscienciació ciutadana, l’educació ambiental i la creació d’un entorn agradable pels veïns i veïnes del municipi.

La gala Flors d’Honor 2016 ha lliurat aquest passat divendres a Olot els reconeixements anuals del moviment Viles Florides, projecte que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que ha reunit més de 250 persones.

En aquesta edició s’han valorat un total de 86 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya. Sant Hipòlit de Voltregà ha estat reconegut amb tres Flors d’Honor, una distinció que ha rebut el nostre municipi juntament amb 30 altres municipis de tot Catalunya (i 3 de la comarca d’Osona), 44 municipis han obtingut dues Flors d’Honor, 6 una Flor d’Honor i 5 municipis han rebut el màxim reconeixement, de quatre Flors d’Honor.

El projecte, que compta amb l’aval de l’Agencia Catalana de Turisme, busca posar en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins.

L’organització celebra l’aposta creixent dels municipis catalans pel moviment Viles Florides i assegura que aquest és només un exemple de la gran riquesa natural i paisatgística del país. En aquest sentit, el president de la CHOC, Josep Pastó, aplaudeix que, després de cinc anys de la seva curta però intensa història, Viles Florides “ja ha assolit alguns dels seus objectius fundacionals, aconseguir que l’interès per la natura, les plantes i els jardins avancin sense aturador”.

A banda del reconeixement institucional als municipis, Viles Florides també ha premiat aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són també un exemple a seguir.

Més informació: http://vilesflorides.cat/


Apartat web SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ, VILA FLORIDA

Darrera actualització: 19.09.2016 | 19:06