L'INS del Voltreganès amb el projecte PIDCES

Dimecres, 11 d’abril de 2018

Les regidories de Joventut de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà amb l’equip directiu de l’Institut del Voltreganès, organitzen activitats per a tots els cursos sota el nom del programa PIDCES durant el curs escolar.

El projecte PIDCES (Punts d'Informació i Dinamització en els Centres d'Educació Secundària) és una iniciativa de la Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina Jove, en els que els ajuntaments s’hi han adherit per desenvolupar als instituts  activitats per promoure la difusió de la informació, la dinamització i la participació entre els joves estudiants.

Les darreres activitats dutes a terme, dins aquest projecte, ha estat en primer lloc la “taula d’oficis”, activitat dirigida als alumnes de segon de batxillerat que ha volgut donar a conèixer les experiències dels exalumnes com a estudiants d’estudis superiors. Un total de 12 joves van anar a l'institut per explicar les seves experiències respecte el perquè van escollir una determinada carrera, les seves expectatives, vivències, sortides laborals, etc.

Aquesta activitat està molt ben valorada, tant pels joves com pels docents del centre, ja que ajuda als estudiants a tenir una millor perspectiva de futur a nivell acadèmic.

I, en segon lloc, el passat dimarts, dia 10 d’abril, es va dur a terme una xerrada pels alumnes de quart d’ESO i batxillerat, de l’escriptora Assumpta Montellà i autora del llibre La maternitat d’Elna. La novel·la descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.

Darrera actualització: 11.04.2018 | 12:10