El Consistori Infantil del Voltreganès participa en un simposi Internacional

Dilluns, 19 de desembre de 2016 a les 08:20

La setmana passada es va celebrar a Barcelona el Simposi Internacional “Infants i participació política. Els consells d´infants i adolescents”, centrat en la participació política de la infància en els municipis, al qual hi participen diversos consells d'infants i adolescents de Catalunya, entre els quals es va comptar amb la participació del Consell d’infants del Voltreganès.

Els alumnes Àlex Mata i Àfrica García, membres del Consell Municipal d'Infants del Voltreganès, juntament amb la regidora de Sant Hipòlit de Voltregà, Marta Colom i la tècnica d’educació, van participar-hi. El simposi va comptar amb la participació de representants polítics, tècnics, dinamitzadors i persones expertes en la matèria a nivell internacional. Organitzat pel Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i el Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS) de la Facultat d´Educació de la Universitat de Barcelona.

Al llarg de les dues jornades, es van viure experiències narrades pels seus protagonistes, i es va comptar amb la presència d'experts i gran trajectòria internacional, com: Manfred Liebel; Lourdes Gaitan; Vicky Johnson i Francesco Tonucci. Representants dels consells d’infants, polítics tècnics..... Va ser un espai d’anàlisi, deliberació, reflexió.....

Va ser una experiència molt enriquidora.

El Consistori Infantil del Voltreganès, és el primer el primer curs que funciona i està recent creat. És una iniciativa impulsada per les regidories d’educació dels dos ajuntaments. Compta amb la implicació dels centres educatius del territori, Abat Oliba, Comtes de Lacambra, Despujol, Institut del Voltreganès i Mare de Déu de la Gleva.

La característica que diferencia aquest consistori de la resta, és que aquest és l'únic consistori que aglutina dos municipis, tenint present que el Voltreganès és àrea única d’escolarització i que es treballa conjuntament tots els projectes educatius.

El Consistori estarà format per 11 regidors infantils, el mateix que tenen cada ajuntament, 1 representant de 5è i de 6è de cada centre de primària, i 3 representants de secundària. Les sessions s’intercalaran entre les dues sales de plens dels ajuntaments.

Darrera actualització: 19.12.2016 | 08:24