S'invetiga el vessament a l'antiga Diemen

Dilluns, 23 de juliol de 2018

Ahir els veïns i veïnes del carrer de Sant Antoni Maria Claret van alertar a les autoritats que des del mateix dissabte sentien una pudor molt forta que procedia de l’interior de les antigues naus de Diemen.

Set dotacions de Bombers, l’Agència de Residus de Catalunya i la Brigada Municipal van treballar en les tasques de neteja i anàlisi del producte químic que es va vessar a l’interior de les naus de Diemen, dictaminant-se que no hi havia perill per a la població. L’Agència de Residus de Catalunya es va encarregar de la retirada del producte i en farà les anàlisis corresponents.

Varies hipòtesis apunten que el vessament ha estat intencionat per intromissions il·legítimes dins l’antiga fàbrica. No és la primera vegada que passa, ja que les instal·lacions de l’antiga Diemen han estat víctimes de saquejos i fins i tot incendis des de que l’empresa de components electrònics va tancar l’any 2008.

Actualment la nau pertany a diverses entitats financeres, la qual cosa dificulta els intents de l’Ajuntament alhora de trobar un interlocutor amb qui parlar sobre el seu futur. En aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat varis procediments sancionadors en matèria de sanitat i salubritat. Per tal d’evitar les entrades també se’ls va requerir de reforçar els tancaments, la qual cosa no van executar correctament i també se’ls va sancionar.

Ara l’Ajuntament tornarà a requerir als propietaris de les naus per tal que retirin la resta de materials que puguin comportar perills per a  la població.

Darrera actualització: 23.07.2018 | 15:18