Joves per l'ocupació 2017 - Tira la canya al teu futur!

Dijous, 15 de desembre de 2016

Si tens entre 16 i 25 anys, no has finalitzat els estudis postobligatoris i estàs a l'atur, aquest programa t'interessa! Tindràs tutorització i acompanyament, 250 hores de formació i pràctiques formatives al món laboral. Informa-te'n

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya atorga al Consell Comarcal d'Osona una subvenció per atendre 60 joves de la comarca en el marc del Projecte Joves per l'Ocupació

- Serà el cinquè any que es fa aquest projecte d’inserció laboral i educativa per a joves de la comarca.

- En l’última edició el 80% dels participants del programa a Osona van trobar feina o van tornar a estudiar

Joves per l’Ocupació és un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i coordinat des del Consell Comarcal d’Osona. Amb el lema “Tira la canya al teu futur!”, la 5a edició del programa obre les inscripcions per a 60 joves de la comarca d’Osona d’entre 16 i 25 anys (menors de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%).

Els requisits per poder-hi accedir són: joves que es trobin a l’atur, que no han assolit el graduat en ESO, o joves que sí que el tenen, però que no han finalitzat els estudis postobligatoris. Amb aquest públic objectiu el programa busca facilitar la inserció laboral a les empreses i fomentar el retorn dels joves al sistema educatiu.

El programa, que està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, consta de quatre fases que combinen accions de tutorització i seguiment individualitzat, coaching per trobar feina, formació i adquisició d’experiència professional en empreses.

1a fase: tutorització i acompanyament a la inserció. És una actuació integral, transversal i permanent al llarg de tot el projecte. Cada jove té assignada una tutora que l’ajudarà a identificar i desenvolupar els seus recursos i competències i a definir el seu itinerari formatiu professional.

2a fase: formació professionalitzadora. Consta de 5 accions formatives de 250 hores de durada en els diferents sectors productius. Cada jove del programa participa en una de les accions. L’oferta prevista per l’edició de 2017 és:

- Auxiliar de cuina
- Auxiliar de sala (cambrer/a)
- Soldadura i mecanització
- Activitats auxiliars de magatzem
- Auxiliar d’electricitat i llauneria

3a fase: pràctiques formatives en entorn laboral no productiu. És una estada formativa en pràctiques a una empresa per tal de complementar la formació rebuda i tenir un contacte amb el món laboral. Tenen un màxim de 80 hores de durada.

4a fase: contractació incentivada. L’empresa pot contractar la persona jove i pot rebre una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un període màxim de 6 mesos.

El programa s’inicia el desembre de 2016 i finalitza el març de 2018. La inscripció, que es pot fer a través del Punt Jove de cada municipi o en cas de no tenir-ne als seus ajuntaments, comença el desembre i finalitza el 10 de febrer de 2017. Un cop seleccionats els 60 participants, es continua amb el desenvolupament de les diverses accions formatives i totes les actuacions previstes al llarg dels 15 mesos de durada.

Èxit de l’última edició (any 2016)

Les dades de l’última edició del programa Joves per l’Ocupació són:

- El 62% dels alumnes van participar en pràctiques a l’empresa.
- El 53% dels alumnes van trobar feina.
- El 27% dels alumnes van tornar a estudiar.

En els fitxers adjunts trobareu informació completa del projecte i el full d’inscripció.

Per a més informació podeu contactar:

Matins de 8 a 15h
Ajuntament 938502626
Watts 639214995 Anna
jimenezca@diba.cat

Tardes de divendres de les 16.30 a les 18.30
El Ganxo 938570235
Facebook: el ganxo
Watts: 609201672 Maria
ganxoshv@gmail.com

Darrera actualització: 15.12.2016 | 11:46