Els ajuntaments de Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà presenten el II Pla d'Igualtat de Gènere per a la ciutadania (2016 - 2020)

Dijous, 10 de novembre de 2016

Ahir dimecres dia 9 de novembre, els ajuntaments de Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà van presentar el II Pla d’Igualtat de Gènere per a la ciutadania (2016 – 2020) en un acte a l’ajuntament de Les Masies de Voltregà.

L’acte va comptar amb l’assistència del Diputat de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, el Sr. Antoni García, així com també l’Alcalde de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà, el Sr. Sergi Vilamala i Bastarras, i les Regidores de l’Àrea d’Igualtat dels dos ajuntaments: la Sra. Gemma Sánchez, Regidora de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà, i la Sra. Francina Puig, Regidora de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.

També hi van assistir una trentena de representants dels diferents grups i associacions del Voltreganès, “Grup Obert Les Branques”, dones de la Llar de Jubilats, dones de La Caseta, i dones de Vinyoles.

Des dels ajuntaments, es creu molt necessari treballar en aquesta línia ja que l’any passat, el Parlament de Catalunya aprovava la 1a llei catalana d’igualtat home-dona: la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, una llei que aborda de manera transversal la lluita per la igualtat d’oportunitats reals entre dones i homes.

Aquests Plans d’Igualtat, inclouen diverses línies estratègiques relacionades amb la desigualtat de gènere:
1. Compromís amb la Igualtat
2. Acció contra la violència de masclista
3. Drets i qualitat de vida
4. Treballs i temps
5. Reconeixement del lideratge i la participació de les dones

Tal i com va dir la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà, Gemma Sánchez: “Ens cal no baixar la guàrdia i seguir reivindicant igualtat efectiva. Deixeu-me posar un exemple de com hem de seguir reivindicant i treballant per la verdadera igualtat: en el passat debat d’investidura al Congrés de diputats de tots els portaveus dels grups parlamentaris que van intervenir, solament hi havia una dona com a portaveu! Ens cal fer, encara, molta feina!”

L’acte va concloure amb un berenar a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà.

Darrera actualització: 10.11.2016 | 10:00